Технически характеристики на PVC – как да направите сполучлив избор

Терминът „профил“ по отношение инсталирането на PVC дограма обозначава материала, от който са направени рамките и крилата. За хоризонталните и вертикални елементи се използва сложна конструкция, изработена от метал (алуминий или стомана) и PVC. В напречно сечение това са няколко надлъжни кухини, наречени камери. С колкото повече камери е оборудвана дограмата, толкова прозорците стават по-здрави.

Как да прецените качеството на профила

При поръчка на PVC дограма, първото определящо нещо е външният вид на пластмасата. Именно вида на материала може да ви подскаже много. Висококачественият поливинилхлорид, например, е монолитен, напълно гладък, с еднороден цвят. Ако върху него се забелязват петна или, което е още по-зле, малки или големи зърна, става дума за фалшификат, който в никакъв случай не си струва да се купува.

Преди да поръчате PVC дограма, е хубаво да научите възможно най-много за репутацията на фирмата, да разгледате отблизо нейните продукти и т.н. Най-добре е да заложите на продуктите на известни производители, тъй като при производството на прозорци качественият материал е много важен. Малките работилници често пъти не биха могли да си позволят влагане на скъпи материали, затова е добре да заложите на вече проверен производител.

Въздушните камери в PVC дограмата – каква е тяхната роля

Те имат двойна роля. Не само са ефективна топлоизолация , но служат и за оттичане на кондензата, образуващ се вътре в кухината при температурни разлики в помещението и външната среда. Те са свързани с атмосферата в долната част и кондензираната вода просто изтича на улицата. Наличието на подобни дупки на практика не оказва ефект върху нивото на топлоизолация.

Освен това те в никакъв случай не загрозяват външния вид на прозореца, защото са абсолютно невидими или са затворени с декоративни тапи. Ако не забелязвате подобни технологични дупки в предната част на прозореца, тогава качеството на дограмата е под съмнение и едва ли ще издържи дълго време.

Хранене на бебето, бременност и майчинство – какво трябва да знаете Лечебен жасмин с доставка на цветя за любимият човек
Comments are closed.