Съвети за избор на офис оборудване

Вероятно на всеки от вас му е трудно да си представи един компютър в офиса без свързана към него офис техника. Принтери, скенери, копирни машини, факсове – те вече станаха неразделна част от нашия живот. Но ако сте от хората, които за първи път се сблъскват с проблема с покупката на офис техника, вероятно се нуждаете от няколко практични съвета. Разбира се, изобилието от модели и производители са в състояние да обърка всеки. Затова, ще ви запознаем с най-важните точки при избора.

Едни от най-важните параметри са скоростта на печат и икономическата ефективност на консумативите. За повечето от нас домашният компютър е по-скоро развлекателен център с възможност за отпечатване на любимите снимки, но в офиса качеството е на първо място. Въз основа на това е необходимо да изберете офис техника, която /според техническите спецификации/ напълно да отговаря на вашите нужди.

Още една много важна стъпка е да сте напълно наясно от точно каква офис техника се нуждаете. И тук е мястото да споменем, че многофункционалните устройства са по-подходящи за дома, от колкото за офиса. Тези от тях, които комбинират няколко елемента като принтер, скенер, факс и други, често пъти се оказват неприемливи за целите на повечето фирми.

В офиса, колкото и малък да е той, често възникват ситуации, когато е необходимо едновременно да се решават различни проблеми. В такива случаи отделните специализирани устройства винаги са най-доброто решение.

Кое е по-добро и по-практично: лазерен или мастиленоструен принтер?

Дори експертите няма да могат да ви дадат категоричен отговор на този въпрос. Доскоро някой би казал, че лазера печели по точки, но с въвеждането на CISS (система за непрекъснато подаване на мастило) за мастиленоструйни принтери ситуацията се промени коренно. Ако по-рано цената на печат за мастиленоструйните модели беше несравнимо по-висока в сравнение с тази на лазерните принтери, сега нещата не стоят по този начин.

И за финал, още един важен съвет – след като вече сте закупили подходящата офис техника, трябва веднага да помислите и за подходящи услуги за нейният ремонт и поддръжка.“

Какви ежедневни дрехи да пазаруваме? Пълнени чушки за Бъдни вечер
Comments are closed.