Сън за лятна нощ

Е.Кротки се шегува, че на всеки удар може да се отвърне, освен на слънчевия. В училище страховитите формули по математика и физика са били почти еднакви по смисъл – за тези, които например си спомнят законът на Ом – създаваният от напрежението ток е обратно пропорционален на съпротивлението, което той трябва да преодолява и правопропорционален на напрежението, което създава. Малко сковаващо, нали, ако сте на светлинни години от физиката.
Всъщност онова, което трябва да правим в това доста ледовито време е да се научим правилно да му се съпротивляваме. Затова

извикайте представата за лято, за горещите юлски нощи

и в никакъв случай не се подавайте на всеобщата паника за код червено, оранжево и какъвто цвят избират там за внасяне на масова лудост. Не че не е мразовито, но нали не идвате от горещите африкански държави, където даже и не са чували за сняг.
Само идиот би се изненадал от минусови температури през януари. Той кога ги иска – през август ли?
Няма как, ще се наложи да преживеем някой и друг доста студен ден, но каквото и да става, цикълът на сезоните държи точен курс и посоката е ясно определена – пролет!
Ами да, тя винаги идва и както казва народът – докато се усетим, ще се хванем за зелено. Истерията на някои вестници клони към пословична престъпност и колкото и жалко да е,

плашенето на хората върши повече разрушителна работа

отколкото много други военни оръжия. Всяването на паника изглежда е единственият начин някой да си заработи заплатата. Все едно никога тук не е имало мразове, виелици и повече сняг. Това, че друг някой не си е свършил работата по обезопасяване на пътищата е другата страна на медала, но за такива знаем, че тях зимата кой знае защо винаги ги изненадва. Напук на всички, които са решили да ви вгорчат настроението с единствената задача да блеснат неизвестно за кого, мислете за лятото, което така или иначе предстои и то само след броени месеци. Не се страхувайте от зимата, тя вече е към края си. Нали помните какво се прави на Атанасовден – гони се зимата, пък той отдавна мина. Колкото и люта да е тя, ние пък сме по-куражлии от нея. Толкова много зими сме преживели и тази ще изпратим по живо по здраво и докато блажено се препичаме на слънце може и да си спомним в даден момент за нея с усмивка: Ама каква зима беше, а!

Ретро тоалети и сиви рокли хит на сватбите през Есен 2020 Тиквени хапки за Бъдни вечер
Comments are closed.