Събуди ме нежно!

Психолозите се надпреварват да дават съвети как да се будим сутрин и да не ходим като привидения поне в първите няколко часа от деня.

Това включва никакво бързо ставане и цяла поредица от препоръки, като тези за особени звуци на будилника, компютъра, телефона и каквато техника имаме под ръка – чуруликане на птици, любима музика и всичко, което ни идва наум. Всичко това е чудесно и безусловно има ефект. Все пак всеки с характера си. Например един скъперник чудесно би се будил със

звука от шумолене на банкноти

например – помните великия Луи дьо Фюнес в абсолютния хит „Лудостта на величията“. Други препоръчват поне още половин час блажено излежаване под пухкавото одеяло. Много е романтично, особено зимата, когато чуваш вятъра навън. Но пак си е стряскащо, като си помислиш, че не след дълго ще си усещаш вятъра абсолютно реално и хич няма да ти е до романтика. И тогава остава най-доброто събуждане – с любов! Най, ама най-здравословното събуждане си остава нежното събуждане – с кратка целувка и

топли, още сънени милувки.

Тези, които сега го откриват знаят за какво става въпрос. Всичко се нормализира просто за секунди и дори да се очертава натоварен ден, всичко изглежда лесно, а и толкова приятно! За тези, които са го забравили е само припомняне. И точно сега е времето да подновим тази стара, изпитана традиция.
Може би има някои и други скептици или сърдитковци, които важно смятат, че това е глезотия или пък че им е минало времето. Интересно, защо не минава времето на закуската, обяда или вечерята? Мозъкът сигнализира „гладен съм“ и тялото услужливо приема храна поне три пъти дневно, да не говорим за леките кръшкания с някое и друго изкушение. Но когато се отнася до сутрешна милувка – край.Доброволно наказваме тялото и душата си и вместо това си измисляме механични птици.

Птицата трябва да бъде в сърцето

първо. Когато се събуждаме, първо благодарим. За това, че и днес сме тук и ни има. Не е важно кой ще направи кафето. Важното е кой ти се е усмихнал, кой те е докоснал , кой те е целунал – благодарен, че те има. Дали това е любимият, дали са децата, дали е просто мисълта, че ти предстои един съвсем новичък ден няма значение. Дори когато си сам пак можеш да кажеш усмихнато добро утро ей така – даже на себе си. Изпитай онова блажено усещане че можеш да прегърнеш целия свят, защото и най-огромният свят се побира само в едно сърце. Твоето.

Новогодишни пържолки Лимонови шприц сладки
Comments are closed.