По опаковката посрещат, по съдържанието изпращат

Често, когато купуваме подарък, сме отделили толкова време за да го изберем, намерим и купим, че след като сме приключили, просто го увиваме с каква да е опаковъчна хартия, лепваме тук-там по някое и друго парче тиксо, слагаме фльонга или обикновена панделка и бързаме да го подарим (разбирайте да се отървем от това бреме).
И когато поднесем подаръка, за който сме хвърлили толкова сили, всичко отива по дяволите. Защо ли? Ами защото, както се казва в поговорката «По дрехите посрещат, по ума изпращат». Оказва се, че с опаковането на две-на три, сме допуснали голяма грешка, която проваля впечатлението от иначе прецизно избрания ни подарък.

Как да опаковаме подаръка със стил?

Тези пропуски не са болка за умиране, но винаги оставят една горчивина у получателя на подаръка, която пък разстройва подаряващия. За да си ги спестите, може да се съобразите с  няколко правила, които ще ви гарантират перфектно и стилно опакован подарък.

1. По-малкото е повече. Ежедневието на всеки един от нас е забързано. Никой от нас няма излишно време, което да отдели в размисли от типа: «Каква е идеята?» или «Какво е посланието?» За това за предпочитане са изчистените опаковки, които залагат на креативност, а не на сложни и неразбираеми послания.
Максимализмът в опаковането и сложните конфигурации с опаковъчна хартия са враг на стила.

2. Качеството си е качество. Качеството на опаковката показва какво е качеството на подаръка. Скъп часовник, опакован в пластмасова кутия с обикновена хартия, губи от блясъка си. Свръхлуксозната опаковка, направена на евтин до скъперничество подарък води до голямо разочарование.
Всеки човек, получаващ подарък, отделя между 10 и 20 секунди, за да прецени подаръка си само по опаковката и нейния дизайн.

3. Допълване. Опаковката допълва подаръка. Чисто идейно, се старайте опаковката да е в тон с подаръка. Ако подаръкът е стилен и елегантен, заложете на лъскава и стилна опаковка. Ако подаръкът е шантав, весел, пълен с настроение, заложете на опаковка в този тон.

4. Накарай ме да го изживея. Опаковката на подаръка трябва да е така избрана, че да предизвика у човек положителна емоция, която той да преживее.

5. Луксът не е само за най-богатите. Всеки човек би искал своето късче лукс. Дизайнът на опаковката може да даде на получателя на подаръка тази малка доза лукс. Не е задължително опаковката да е скъпа и лъскава. Достатъчно е да изглежда скъпа и лъскава.

6. НЕ на икономиите. С няколко левчета в повече дадени за опаковка на подаръка няма да обеднеете. Но с минимална сума, може да си позволите опаковка, с която да направите страхотно впечатление и да накара получателя на подаръка да ви запомни.

7. Посланието. Неприемливо е да се подари подарък без картичка. Дори да е картонче прегънато на две, с надпис от едно изречение, картичката е важна част от опаковката на един подарък. Ако пък е написано и запомнящо се послание, подаръкът ще е още по-ценен за получателя си.

Вече знаете, че получателите на подаръци по опаковката посрещат, а по съдържанието изпращат. Дайте всичко от себе си вашият подарък да бъде посрещнат добре!

Зарадвайте семейството и приятелите си с подарък от https://podaraci.bg/

Модерни рокли за слаби жени – как да изглеждаме стилно и съвременно Ипотечни кредити – главница, лихви, проценти и т.н.
Comments are closed.