Отслабвай, ама умно!

Пътят до стройната фигура е не само дълъг, но и доста коварен. Най-лесно е да си избереш диета и да мислиш, че останалото е само щракане с пръсти. Има доста неща, които само дебнат да съсипят и планове и фигура, а пък изглеждат толкова безобидни!

1. Недоспиването.

Сънят е най-доброто лекарство, спор няма. Пълничките да четат внимателно. Защото статистиката сочи, че всяка трета жена спи доста по-малко от нормалните 8 часа сън. Този дефицит тялото си наваксва познайте как! С храна, естествено. С много калории за предпочитане. Недоспалият човек лесно се съблазнява от нещо вкусничко и апетитно.

2. Отсъствието на закуска.

Много неправилно схващане. Напразното изтезаване на тялото си отмъщава както може. И без това повечето време акълът ни е в разни съблазнителни вкусотии и често на обяд сме направо неудържими. Отделно пък гледаме да хапнем нещичко, та макар и вафла или парче шоколад. Да не говорим, че ходим като занесени и че направо се подиграваме с кръвното. То често пада доста ниско и се налага да се подкрепяме силно калорично.

3. Гладуването.

Масово го препоръчват, но то толкова коварно, че като нищо можеш да си докараш силно главоболие и световъртеж. Затова пък на следващото похапване буквално преяждаш и сега пък тялото е в стрес откъде му дойде това натоварване. Нито е икономично това, нито препоръчително, а направо противопоказно. Не всеки може да гладува – факт.

4. Интензивни тренировки.

Не на всеки е подадено да тича по алеи и паркове или да върти педали в някоя зала в прединфарктно състояние. Тялото не може да реагира толкова светкавично на напъните ни да слабеем като с магическа пръчка и ако продължаваме с това полуумно занимание най-много да свалим някой килограм, който светкавично ще си възвърнем часове по-късно.

5. „Никога“.

Отслабващите често обичат да казват никога. “Никога няма да ям шоколад” – сякаш са под дулото на пистолет или са поели обет за антишоколадова кампания. А пък плочките истински, уханен чист шоколад не можем да го изпъдим от съзнанието си. Или пък нещо друго, което си забраняваме. На кого е нужно това едва ли някой ще даде смислен отговор.

6. Нелюбимата работа.

Когато работим нещо, което не ни по вкуса, стресът е повече от сигурен. Някак неусетно си помагаме ту с бонбон, ту с някой и друг сладкиш, които така примамливо съкращават часовете до края на работния ден. Освен това докарват и по някоя и друга усмивка.

И като говорим за усмивки, не се изтезавайте да гледате непрекъснато в кантарчето. Каквото и да показва то, знайте, че е по-добре да си здрав, отколкото онзи унил силует, слаб и измъчен, който задължително искате да бъдете.

Депресия – как да я излекуваме? Испански плочки за баня
Comments are closed.