Модерни рокли за слаби жени – как да изглеждаме стилно и съвременно

Пълните жени завиждат на слабите, но и за двата типа жени намирането на подходящо облекло според фигурата понякога се оказва сериозно предизвикателство. Слабите жени имат не по-малко проблеми с избора на дрехи за всеки ден и по повод. Те искат да изглеждат по-съблазнителни и женствени, а често „момчешката“ фигура не допринася за това.

В тази статия ще се опитаме да ви помогнем при избора на рокли за слаби жени, които ще направят силуета ви по-елегантен, по-нежен и пропорционален.

На първо място ще се спрем на предназначението на роклите. Ясно е, че вечерната рокля и и роклята за офиса ще бъдат различни. Предлагаме ви няколко успешни варианта за всеки отделен случай.

За офиса може да изберете елегантна рокля с А-силует, с подчертана талия, яка и малко ръкавче. Правите класически рокли също са много подходящи за слабите жени, но трябва да се даде предимство на модели с хоризонтални елементи или волани. Много предпочитан модел рокля за офиса е също трапецовидния модел рокля със средна дължина. Десенът може да бъде монохромен или с щампа, но не избирайте прекалено ярки цветове или необичайни модели. Офисният дрескод предпочита рокли с геометрични щампи, а защо не и зигзаг или диагонални шарки.

Кежуъл – изборът на ежедневни рокли за слаби момичета е по-разнообразен.

Вече няколко сезона са много актуални роклите от трикотажни материи и практичните рокли от деним.По-лесно е да се каже от кои модели много слабите жени трябва да се въздържат. За такъв тип фигура не са подходящи рокли плътно прилепнали по тялото и с вертикални отвори /разрези/. Също така многото волани, набори и рюшове, които дават излишен обем, могат да ви изиграят лоша шега. Ако воланите по роклите са твърде обемни, тогава крехката фигура на техния фон просто се губи. За слабите момичета са подходящи многослойни миди рокли и дълги рокли до земята, романтични рокли в бохо-стил от естествени материи като памук и лен, както и рокли с басти и драперии.

Вечерни рокли – за момичетата с крехка физика особено подходящи са свободно падащи рокли от въздушни материи, които създават илюзията за плаващ облак. Красиви рокли в гръцки стил, рокли с прилеп ръкав, свободно падащи рокли със спуснати рамене. Слабите и стройни жени изглеждат по-съблазнителни в рокля с плисирана или гофрирана пола, което сега е особено актуално. Можете да си позволите и рокли с обемни декоративни елементи: панделки, ленти, апликации от кожа, къдри и волани.

Ако сте много слаби или краката ви са много слаби е още по-трудно да си изберете рокля. Роклята не трябва да е прекалено къса или прекалено пищна, защото в този случай краката ви ще изглеждат още по-слаби.

За такъв тип фигура стилистите препоръчват рокли от шифон с френска дължина.

Когато сте с нисък ръст и имате  слаба фигура ще трябва да се откажете от обемни рокли и дълги до земята. За ниски момичета са подходящи рокли с А-силует с цепка и малко ръкавче. Дължината е по-добре да бъде миди. Ако полата е плисирана – още по-добре. За слаба фигура са подходящи ретро рокли с яка или с панделка.

Дължината миди има един недостатък, че още повече смалява фигурата. Ето защо такива рокли трябва да се носят с обувки на висок ток. През зимата тези рокли могат да се носят с боти и ботуши, но горният ръб на ботушите не бива да се вижда под роклята.

Слабите жени могат да си позволят рокли с елементи като драперии, гънки, къдрици, волани. На момичетата с тесни бедра стоят добре рокли тип камбана. Но роклята модел балон може да се окаже неподходяща. Този модел рокля ще натежи надолу, но няма да придаде изразителност в областта на ханша.

Жените 50+  на зряла възраст, които са успели да запазят фигурата си, могат да си позволят да носят различни модели и стилове рокли. Но изборът на гардероб трябва да се направи правилно. За жените 50+ са противопоказани късите рокли, модели с дълбоко деколте или много къдрици и волани.

Оптималното решение за образа на зрялата дама е рокля с пеплум или волан с френска дължина. Не прибягвайте до изобилие от драперии и гънки, за да увеличите визуално обема в бедрата или гърдите. По-добре е да изберете такива стилове, които схематично ще обозначат фигурата и ще се съсредоточат върху достоинствата, например тясната талия. Успешна покупка за зряла жена би била рокля с ръкав „прилеп“ и лодка деколте.

Като допълнение към роклята препоръчваме обувки с остър или заоблен връх – така краката ще изглеждат по-стройни .

Какъвто и тоалет да изберете, не забравяйте да акцентирате винаги на усмивката си и доброто насторение.

Бързи кредити – да претеглим предимствата и недостатъците По опаковката посрещат, по съдържанието изпращат
Comments are closed.