Лечение на умората

Ако не скачате от леглото с мисълта „Какъв прекрасен ден!”, ако не си правите кафе тананикайки и не го пиете бавно и с наслада, докато правите списък на всички забавни неща, които трябва да свършите през деня, значи най-вероятно сте жертва на хронична умора.

Всъщност не е толкова трудно да се върнете към първоначалното си жизнерадостно състояние, иска се само да намерите малко повече време и любов за себе си.

Релаксирайте правилно

Хич не ви трябва да изкарате цял ден в парка или планината с твърдото намерение да „релаксирате”, а след това да охкате от мускулна треска. Научете се да се отпускате и почивате, занимавайки се с малки и любими неща, които наистина ви носят удоволствие. Прекарайте следобеда с приятели или измайсторете коледни картички от картон, дантела и шепа пайети. Прочетете (отново) „Карлсон”, гледайте някоя комедия или просто пейте под душа!

Създавайте си положителни емоции

Например забъркайте някоя екзотична рецепта и поканете родата или пък организирайте романтична вечеря на покрива. Излезте на разходка в най-красивите си и скъпи дрехи, и се усмихнете на непознат! Направете нещо нетипично. Отидете на цирк или в зоопарка с половинката си, вместо на обичайното кафе. Казвайте по-често „Радвам се да те видя!”, „Чудесно изглеждаш!”, и ще видите как положителната емоция, която създавате ще се върне при вас като бумеранг.

Изключвайте мобилния

Усещането за пълна достъпност 24 часа в денонощието действа доста стресиращо. Скрийте се за малко! Позволете си лукса да останете насаме със себе си. Използвайте това време както ви се иска – дали ще си направите скраб за тяло от мед и кокосови орехи и ще прекарате цяла вечер във ваната или просто ще се отпуснете на люлеещия стол с чаша чай в ръка, реейки поглед през прозореца и блажено шавайки с пръсти, си е лично ваша работа! Със сигурност обаче, когато включите отново телефона, ще бъдете заредени с енергия. И не след дълго ще усетите, че ставайки сутрин и залитайки още сънени към кафеварката, вече се усмихвате на нещо свое и си тананикате!

Испански плочки за баня Изпий ме. Топ 7 полезни напитки
Comments are closed.