Кой тип професионална готварска печка е по-добре да изберете?

Въпреки големия избор на професионално отоплително оборудване, печките все още са главното оборудване, което би могло да се намери във почти всяко заведение за обществено хранене. Въпреки това, изборът на професионална готварска печка не е лесна задача, защото има много фактори, които следва да се вземат под внимание. Освен това, асортиментът от професионални готварски печки е твърде голям, както и диапазонът на цените. Нека да видим кои са най-важните неща, които трябва да имате предвид при закупуването на професионална готварска печка.

Дори без да вземете решение за източника на захранване, трябва да сте наясно колко клиенти планирате да обслужвате.
Добре е да отчетем, че професионалната готварска печка консумира не само повече електричество, но и газ.
И така, кой тип професионална готварска печка е по-добре да изберете?

Газовите печки ви позволяват да приготвите ястие по-бързо, но откритият огън и опасността от изтичане на газ правят този модел печки по-опасен.

Въпреки че електрическата печка се загрява по-дълго, тя също така поддържа топлината по-дълго, което е удобно при постоянно готвене. Също така е възможно много по-прецизно да се регулира температурата на електрическата печка, тъй като тя не зависи от налягането на газа и други показатели.

Индукционните готварски печки притежават най-много предимства. Те са най-безопасните, тъй като повърхността им изобщо не се загрява. В същото време те имат висока ефективност, което ги прави по-икономични. Минусите на индукционните готварски печки са най-вече в това, че включват и други разходи, например необходимостта от закупуване на специални съдове за готвене.

По този начин видът на една професионална готварска печка зависи от това, което е по-важно за вас. Ако търсите бързо и евтино готвене – обикновена газова печка. Ако желаете да си гарантирате повече безопасност и по-добра точност на температурата, то тогава се нуждаете от електрическа готварска печка. А за тези, които обожават да са в крак с последните технологии, е подходяща индукционната печка.

Лечебен жасмин с доставка на цветя за любимият човек Как да изберете компресор за въздух спрямо конкретните нужди?
Comments are closed.