Какъв смесител за баня е най-подходящ за мен?

Мивка за баня Lorna 59 лв.
Мивка за баня Lorna 59 лв.

Сигурно Ви е омръзнало доста от този сякаш вечен ремонт на банята. Казваме го, защото щом е дошъл момента да си търсите смесител за баня значи вече сте минали дългия път на обикаляне по магазините в търсене на „най – красивите” плочки за баня, избрали сте си мивка, обзавеждане за баня и т.н. Честито, вече сте в началото на края. Още мъничко търпение и скоро ще лежите блажено в топлата, бълбукаща от мехурчета вана гледайки с гордост направената с толкова много нерви и усилия нова баня. Но да се върнем към същината, а именно смесителите за баня.

Искрено вярваме, че няма да си сложите от старите обикновени смесителни батерии и търпеливо да въртите кранчетата ту в едната, ту в другата посока в очакване да промените температурата на водата така, че да бъде най – близка до желанието Ви, а после да пробвате издръжливостта на китките си затягайки до безумие кранчетата, така че да не продължи да капе. Може пък и да Ви е смешно, но преди беше така. Сега, обаче имате невероятен избор от марки и модели, което всъщност колкото Ви улеснява, толкова и затруднява, защото човек все си мисли, че сигурно има много по – подходящ, по – красив и по – евтин смесител, който би могъл да си избере.

Ретро смесител Morava Antic
Ретро смесител Morava Antic

За да разберете кой смесител е най – подходящ за Вас трябва първо да знаете точният размер на мивката, с която ще го ползвате и да съобразите формата на нейното корито, за да не се окаже, че смесителят, който ще си вземете е много дълъг или много къс или пък прекалено висок. Това би се оказало проблем, тъй като може да не удобен за ползване, водата да пръска по дрехите Ви или просто да не се съчетава добре визуално с мивката. Когато избирате смесител към всеки модел има приложена техническа информация с точни размери, така че бихте могли предварително да съобразите до къде точно ще стига смесителят закрепен вече на мивката. Освен това вижте дали е предвидено водата да тече перпендикулярно надолу или под наклон, за да прецените как ще се сблъсква с коритото на мивката и ще причинява ли това пръскане извън очертанията на умивалника. Вече много от новите модели смесители се правят, така че да бъдат в синхрон с природата и максимално да я наподобяват и водата, която изтича от тях е свободно падаща. За един такъв страхотен смесител е необходима и подходяща мивка, защото иначе рискувате да развалите всичко.

Освен утвърдените марки на пазара има и много, които не са популярни, но пък моделите, които предлагат са доста впечатляващи и на добра цена. Това кара мнозина от нас да се пожелаят да си купят такъв, но винаги стои въпросът с качеството. За да се застраховате в такива ситуации първо пожелайте да разберете дали съответният артикул има гаранционен сервиз и какъв е периодът. Пожелайте да вземете в ръка един такъв смесител и един от утвърдените марки, за да направите сравнение на тежестта. Обикновено при качествените смесители е използвано достатъчно количество месинг, за да бъдат здрави. Така, че ако вашият смесител е прекалено лек бихме Ви посъветвали да се въздържите от покупката му. По принцип за един смесител най – важният елемент е разпределителят за вода, който е поставен вътре, но той трудно би могъл да бъде видян, пък и едва ли бихте могли да разберете къде е произведен. В интерес на истината и някои от доказаните производители поставят китайски разпределители в смесителите, но не би било коректно да ги споменаваме с имена, затова и в двата случая няма пълна гаранция.

Иначе на външен вид почти всички изглеждат зашеметяващо. В следващият снимков материал сме приложили по три варианта китайски смесители, три смесители на утвърдени марки и три дизайнерски модела.

Мека мебел – с какво не бива да правим компромис при покупката Защо закуската е толкова важна?
Comments are closed.