Какъв да бъде екранът на мобилния телефон?

Екранът на мобилния телефон е нещо, на което трябва да се обърне по-специално внимание при избора. Той е тази част, с която реално ще контактуваме с хората, ще получаваме цели гигабайти информация, така че неговото качество е изключително важно. Както и защитата. Добре е да потърсите опции както за протекция на дисплея, така и за цялото устройство. Например, може да потърсите надеждни магазини за калъфи за телефони софия.

В наши дни дори дисплеят на някой сравнително скромен като характеристики смартфон е в състояние да ви очарова с перфектна картина, а какво остава тогава за устройства от средния или висок клас!

Но нека видим какви минимални характеристики следва да има дисплея, за да сме доволни от избора?

Да започнем с диагонала на дисплея. Той отчита разстоянието от един ъгъл на матрицата до другия и както всички знаем, се измерва в инчове. На какъв диагонал е най-добре да заложите при закупуване на нов смартфон? Отговорът е много лесен – всичко зависи, разбира се, от вашите конкретни предпочитания.

Някои потребители биха възприели 5 инча като перфектно решение, а други биха се чувствали некомфортно и с 6-инчов екран. Всъщност, диагоналите от 4,7, 5, 5,2 и 5,5 инча са най-популярни днес.

Забележителното е, че дори и сред бюджетните модели има много смартфони, които радват своите собственици с големи екрани.
Още една супер важна характеристика на екраните е тяхната разделителна способност (така наречената плътност на пикселите на единица площ). За нея важи следното правило – колкото по-висока е тя, толкова по-хубаво е това, защото е гаранция, че картината ще бъде по-наситена, а детайлите – по-прецизни.

Не следва да се забравя обаче, че резолюцията е тясно свързана с диагонала. Затова и при увеличаване на екрана, разделителната способност също следва да се повиши, за да се запази доброто качество на картината. Доскоро, за по-ниския клас смартфони, разделителна способност от 840х480 пиксела се считаше за напълно нормална, но в наши дни нещата се промениха и вече, за 5-инчовите матрици, се възприема като оптимален вариант 1280 × 720 пиксела (HD).

Как да изберете компресор за въздух спрямо конкретните нужди? Качествената ПВЦ дограма е изключително важна за един дом
Comments are closed.