Как и на какви матраци трябва да приспиваме бебето?

Smiling baby girl lying on a bed sleeping on blue sheets

Макар и бебето да има нужда по около 18 часа сън на денонощие, то понякога именно сънят може да наруши баланса и средата му. И в резултат на това бебето започва да се буди често, понякога по 4-5 пъти нощем. Но за разлика от възрастните, новородените бебета все още не са усвоили умението да заспиват отново. Ето няколко прости начина, които ще ви извадят от омагьосания кръг на приспиването на различни легла и детски матраци – вашите и на детето, и ще го накарат да спи няколко часа без да се буди.

Като за начало – сложете детето да спи. И то в неговото легло, на неговия си детски матрак. Да, това може и да е трудно за кърмещите мами, но след време ще сте благодарни на усилията, които се направили, за да изградите този навик. Според специалистите, детето спи в собственото си легло и се успокоява и заспива много по-бързо. Детски матраци може да намерите в сайта на Брава бг

Хубаво е, даже е наложително да осъществявате очен контакт с вашето бебе, но когато го слагате да спи, то привлечено от вашият любящ поглед, няма да иска да заспи и ще се разсъни. Затова, когато го слагате да спи, избягвайте да се вторачвате в очите му. Клеър Лернен, която е експерт в областите за обучение на родители и опазване на здравето на новородените, когато родителите несъзнателно или водени от своите любящи чувства, осъществяват зрителен контакт със своето дете, то макар и да му се спи, бива извадено от своята зона за сън. Колкото повече мотивация или контакт между вас и детето е налице, толкова повече проблеми ще има детето ви със заспиването. И тогава ще трябва да смените различни матраци на различни легла, докато малчугана се успокои и заспи.

Не забравяйте и подходящото осветление. Има деца, които мразят тъмнината, но по принцип това е, защото като бебета са били привикнати на лампа. Тъмнината от своя страна стимулира производството на мелатонин в мозъка. Мелантонинът е хормонът на съня, ето защо най-добре е детето ви да спи на тъмно.

Качествената ПВЦ дограма е изключително важна за един дом Сарми с кисело зеле
Comments are closed.