Как да изберете компресор за въздух спрямо конкретните нужди?

човек пръска с компресорАко ви е необходим компресор за въздух и се чудите какъв точно да изберете, вероятно се нуждаете от малко повече разяснения. В случай, че устройството ви е необходимо за да го използвате при работа в автомивка или автосервиз, то една добра опция са еднобуталните компресори с директно предаване и капацитет до 200 литра в минута и налягане по-малко от 6 бара. Добре е да отбележим, че само пистолетът за продухване консумира 100-250 литра в минута.

Налягане


При покупката трябва да обърнете специално внимание на този параметър. Налягането, което е обозначено в характеристиките на модела определя най-високата стойност, която можете да очаквате от това устройство. По-голямата част въздушни компресори разполагат с регулатори на налягането и бихте могли да го регулирате според вашите нужди.
При повечето компресори, които се използват в автомивки и гаражи, налягането и 8-10 атм. Също така е добре да се отчете, че работното налягане на компресора е различно от максималното налягане. Разликата е около 20% в низходяща посока. Стойностите, посочени на етикета, са в барове (Bar) или атмосфери (atm), а връзката между двете е следната:

1 атм = 1.013 Bar
1 Bar = 0,9869 атм


От това става ясно, че по принцип не е от голямо значение как е обозначено налягането на определения модел компресор, тъй като те са толкова близки, че разликата от 2-3% изобщо не е фатална.
Важно е само, стойностите, указани в спецификациите на въздушния компресор, да надвишават нужното работно налягане на съответния инструмент с около 15-20%.

Производителност


Най-важната характеристика, за която е необходимо стриктно да следите при покупка на компресор, е производителността му. Тя е обозначена в литри в минута (l / min), например компресори 100 литра, компресори 200 литра и така нататък. Изборът на този параметър трябва да става предвид количеството и обема на конкретния инструмент, който смятате да използвате.

Обем на приемника


Приемникът е резервоар за съхранение, в който се изпомпва сгъстен въздух и оттам се подава към пневматичния инструмент. Това позволява да се правят почивки на двигателя и да се увеличи експлоатационния му живот, а и същевременно да се намали консумацията на енергия. Ако трябва да използвате тежък инструмент (който изисква висока производителност) за дълга работа, тогава е по-добре да се ориентирате към компресори 100 литра. В случай, че се нуждаете от компресор за боядисване, тогава може да се спрете и на някой модел с 50-литров приемник.

Изберете компресор от тук: https://gav-bulgaria.com/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D0%B8/%d0%ba%d0%be%d0%bc%d0%bf%d1%80%d0%b5%d1%81%d0%be%d1%80%d0%b8-%d0%b7%d0%b0-%d0%b2%d1%8a%d0%b7%d0%b4%d1%83%d1%85/

Кой тип професионална готварска печка е по-добре да изберете? Какъв да бъде екранът на мобилния телефон?
Comments are closed.