Изпий ме. Топ 7 полезни напитки

Нищо не може да замени потребността на организма от вода, това е най-ценният източник на влага. Но има напитки, които освен вода съдържат доста полезни вещества.

Зелен чай

Полза: понижава риска от възникване на остеопороза, сърдечно-съдови заболявания. В зеления чай се съдържат флавоноиди, полифеноли и антиоксиданти, които защитават клетките от вредни въздействия и неутрализират свободните радикали. Също така има флуор, който укрепва костите и повлиява благотворно на зъбите.
Калории: 0

Чай от мента

Полза: помага при нарушения в храносмилането, облекчава колики. Ментата има спазмолитично действие, облекчава болките в мускулите и мускулното напрежение.
Калории: 0

Мляко с 1 % масленост

Полза: в млякото се съдържат сложни въглехидрати, белтъчини и малко мазнини, затова се усвоява по-бавно и се чувствате сити определено време. Благодарение на сложните въглехидрати нивото на захарта в кръвта остава стабилно. Калцият в млякото помага на клетките да изгарят мазнините.
Калории: в една чаша мляко (250 мл) се съдържат 120 калории.

Горещ шоколад или какао

Полза: повишава настроението и предпазва от сърдечно-съдови заболявания. В какаото се съдържат много полифеноли, които защитават клетките от свободно действащите радикали. Горещият шоколад увеличава производството на хормона серотонин, който е свързан с доброто настроение.
Калории: Около 195 калории в 250 г шоколад.

Доматен сок без сол

Полза: защитава от различни форми рак. Продуктите от преработката на пресни домати съдържат ликопен в по-голяма концентрация, отколкото самите плодове. Ликопенът се понижава риска от рак и сърдечносъдови заболявания.
Калории: Една чаша доматен сок съдържа 43 калории.

Сок от червена боровинка

Полза: предпазва от заболявания на венците и помага при инфекции на пикочните пътища. Само че в боровинковия сок често се съдържа захар, затова или избирайте 100 % натурален продукт без захар, или пийте не повече от една чаша на ден.
Калории: 140 калории в 250 мл течност.

Портокалов сок

Полза: съдържащият се вътре витамин С повишава имунитета и защитава от много болести, сред които катаракта. Портокаловият сок е отличен източник на фолиева киселина, необходима за предотвратяването на дефекти в развитието на плода.
Калории: 115 калории в една чаша портокалов сок.

Изберете любимата си напитка, а най-добре ги редувайте всичките – за повече сили, енергия и добро настроение!

Лечение на умората Не гледай живота отстрани
Comments are closed.