Излезте от приказката, момичета!

Кажете ми коя е любимата ви приказка и аз ще ви кажа какъв сте. Това не са само подхвърлени думи, а истина. Само си помислете за всички приказки, които сте чели или чували и на свой ред сте разказвали на децата си.

Обикновено в тях мъжките роли са толкова героични, там вечно принцовете се борят със злото, надвиват дракони и спасяват принцеси. Докато женският персонаж има ролята

да чака някой принц да я спаси

от нещо си и приказката да завърши със сватба.
Само си помислете: например Пепеляшка. Безропотно цял живот търка, мие, чисти в услуга на мащехата и по-големите си сестри и само веднъж набира смелост да поиска нещо за себе си от кръстницата. И пак безропотно си мълчи и ако не беше приключението с прословутата й пантофка, щеше да си остане в сянка до края на живота си. Да не говорим за Спящата красавица – тя си е спала безпаметно, чакайки целувката, която ще я събуди. Повечето момичета направо си го имат този синдром и като че ли не съзнават, че реалността няма нищо общо с приказките. Или почти и то само за някои, които обаче са борбени личности.

Помните ли Малката Русалка –

на практика тя жертва гласа си заради мечтаните крака, жертва живота си в името на Принца, а той просто се влюбва в друга. Вероятно другата е от рода на вечно чакащите, но това са тъжните факти. Момичетата сякаш не могат да излязат от приказката, която толкова ги е впечатлила на времето. Някак не искат да разберат, че тази представа да са само красиви и чакащи е абсурдна. Навсякъде сме заобиколени от Пепеляшки, Русалки и Спящи красавици, които страдат, но не предприемат нищо: страхуват се да скъсат с отчайващи връзки, да напуснат лошо платената работа, страхуват се да започнат живота си отначало и на чисто. Много погрешна психология и доста тъжна. Разбира се, има много успешни жени, които дръзват да излязат от този стереотип и с цената на много усилия и повече ум успяват да се докажат и да станат нарицателни имена в историята. Няма нищо лошо да четеш приказки, няма по-красив свят от приказния, но е време да се научите

да създавате собствените си приказки.

Ако не знаете как, просто вижте жените, за които се говори с възхищение и възторг. Обръщайте всяка ситуация само в начин, който ще ви помогне да се изкачите поне едно стъпало по-нагоре. Дори не чакайте Принца, а вие го потърсете. Ако той ви разочарова, това не е краят на вашата приказка, а само началото на друга. Няма нужда да спите сто години, защото когато се събудите, е твърде вероятно да се окажете сама и по-лошо- самотна. Винаги избирайте предизвикателствата на живота и когато се опитат да ви манипулират със стари виждания не се разстройвайте. Защото това време е отминало. Само вие сте си останали Принцеса.

Душът – най-важната част от банята Мека мебел – с какво не бива да правим компромис при покупката
Comments are closed.