Историята на едно момиче, което спира шоколада за един месец

Със сигурност всеки, който ни чете в момента може да потвърди, че от време на време в съзнанието му се появява идеята да се откаже от всички десерти с шоколад, въпреки всепризнатата обич към тях. Но за съжаление това се оказва непосилна задача за много от хората по света и у нас. Вижте обаче този разказ, в който едно момиче, успяло да спре консумирането на всякакви шоколадови рецепти за период от 30 дни, водейки се от налудничавото и изгарящо желание за все по-големи количества лесни десерти с шоколад.

В самото начало момичето споделя за изпитващото си главоболие и липса на енергия, но добавя, че за нейна радост те изчезват още на четвъртия ден от изпитанието, отричащо се от всички рецепти с шоколад. Първият знак, че нещата действат, е фактът, че кожата й значително се е подобрила външно – избистрен тен и кристални пори. След преминаването на втората седмица момичето вече няма никакво желание да консумира дори и домашни рецепти с шоколад. То просто е изчезнало.

С удивление забелязва, че концентрацията и енергията й се повишават, и тя се чувства бодра до края на деня. През третата седмица тя пише, че нейните приятелки спокойно похапват десерти с течен шоколад пред очите й, но тя заявява, че не иска дори да вкуси от тях, тъй като потребността за това вече я няма. В ума й се появява идеята да направи експеримент със себе си, приготвяйки си рецепти с черен шоколад или рецепти с бял шоколад у дома след като мине месецът. Ето че идва и неговият край, и тя започва да приготвя една от доскоро най-любимите й рецепти с течен шоколад.

Първите й впечатления са, че лакомството, което само преди четири седмици е омитала за минути, днес й се струва твърде сладък и тежък. Малко след като долавя, че той вече никак не й се струва апетитен и вкусен, на момичето й става лошо, а причината затова е резкият скок в кръвната й захар. Тя разбира, че дори и най-полезните рецепти с натурален шоколад пристрастяват и организмът свиква веднага с бързия приток на енергия.

Примери за подходящи рамки и действия за прекратяване на насилието срещу деца Коледни сладки “Ангелски очи” в [ 6 лесни стъпки ]
Comments are closed.