Бързи кредити – да претеглим предимствата и недостатъците

Когато сте във финансово затруднение много често времето ви притиска неприятно. Трябват ви пари и още по-лошо – имате нужда от тях веднага, на момента! Истината е, че в наши дни има стотици фирми за онлайн бързи кредити. Във всеки един от безбройните сайтове можете да намерите разнообразни оферти. Разбира се, не всички са еднакво добри и причината за това е не само защото една фирма е по-добра от друга.

Разлика произлиза и от това, че всяка фирма предлага услугата си по различен начин, стремейки се да привлече различни типове клиенти. Ако една компания иска да привлече клиенти с пари до заплата, то друга предлага например услугата си за по-дълъг период от време.

Използването на този финансов ресурс си има и предимства, и недостатъци, като е доста трудно да се прецени дали едните са повече от другите. По тази причина ние искаме да ви предложим да помислите за няколко неща, а от там нататък вие сами ще можете да претеглите предимствата и недостатъците. Ето някои неща, които трябва да се обмислят преди да вземете окончателно решение за теглен на бърз заем:

Предимства

Тези кредити са изключително удобни за хора, които се нуждаят спешно от пари в брой. Когато бързате и когато парите ви трябват на момента, това решение ще задоволи нуждата ви да спестите всяка възможна минута. Подходящ кандидат сте и в случай, че ще имате готовност да изплатите взетата сума в разумни срокове.

Когато кандидатствате онлайн вместо с лично посещение в избрана от вас фирма, вие ще можете да спестите много време. Обикновено фирмите, в които се изисква да отидете лично и да се срещнете със служител очи в очи са по-бавни. Те може да ви отнемат и няколко часа, а не са изключени е по-бавни фирми, при които тегленето на парите ще ви отнеме един цял ден.

Онлайн услугата от своя страна е много по-проста и съкратена. Тя дава възможност да получите това, от което се нуждаете в рамките на около час или два. Не е необходимо да се занимавате с каквито и да било хартиени документи. Някои от заемодателите изискват да им изпратите документи по факса, но все пак можете да намерите и фирми, при които това условие не съществува.

Това е изключително полезно, когато ви трябват пари както се казва от днес за вчера. Процесът на кандидатстване и т одобрение за тази услуга може да се окаже много по-бързо, леко и безпроблемно, отколкото дори сте предполагали. По тази причина бързите кредити са идеално решение за изплащане на неочаквани сметки, които например са дошли накуп и неприятно са ви изненадали. Чудесен избор са и когато се нуждаете спешно от пари за неочакван ремонт на автомобила или на някой уред у дома.

Каква трябва да е възрастта ви

Ако сте на възраст над 18 години, вие имате право да кандидатстват за един от тези заеми в избрана от вас компания. Заемът може да бъде ваш само в рамките на броени часове, което е просто несравнимо когато имаме предвид колко време отнема банковото кредитиране. Дори и ако имате данни за лоша кредитна история или сте изпадали в несъстоятелност, все още е напълно възможно да се получи заем от такава фирма.

За да получите услугата още по-лесно и бързо, специалистите препоръчват да използвате онлайн източник. Това е нещо, което, ако имате лоша кредитна история, няма да можете да направите в банкова институция. След като бъдете одобрени, парите се депозират директно във вашата банкова сметка. Просто няма как тази услуга да бъде предоставено по-лесно и просто от това.

Недостатъци

Въпреки че бързите кредити несъмнено са много удобни, все пак има и някои недостатъци. При кандидатстване за услуга от този сорт трябва да изберете фирмата заемодател много внимателно. Имайте предвид, че трябва да обърнете сериозно внимание на условията за погасяване, защото само така ще сте сигурни, че няма да има неприятни изненади.

Обикновено, в повечето случаи клиентите посочват като основен недостатък лихвения процент. Той винаги е много по-висок от този на банките, което фирмите обясняват с по-високия риск, който поемат. Най-често лихвените проценти по тези заеми могат да бъдат от порядъка на 10% до 30%, което никак не е малко.

Също така, ако не успеете да направите плащането навреме, тези проценти могат лесно да се удвоят и да направят кредита изключително неизгоден за вас. Обикновено сумата се отпуска за срок от около месец, за който вие трябва да върнете парите обратно заедно с лихвата. При заемите до заплата срокът може да бъде още по-къс и да не превишава две седмици.

Хората, които вече имат някакви дългове е най-добре да не се възползват от този продукт. Причината е, че по този начин те могат да задълбочат още повече своето финансово състояние. Причината е, че този тип финансиране изисква погасяване в съвсем кратки срокове, което може драматично да затрудни вашето положение.

Не забравяйте също така, че има и случаи, в които някои онлайн кредитори може да използват нелоялни или измамни практики. Ако имате съмнение за нещо подобно, незабавно сигнализирайте в съответните органи за да бъде извършена проверка. Ако имате намерение за използвате онлайн кредитор ще е много разумно да се провери внимателно фирмата от ваша страна.

Вземете информирано и интелигентно решение

Едно нещо е много добре да знаете преди да се решите на тази крачка. Става дума за това, че задължително трябва да имате надеждна работа. Много важно е да се запомни и това, че не става дума за каква да е работа. Тук говорим за постоянен трудов договор и необходимостта да получавате редовно работна заплата. Ако това условие не е налице, вие най-вероятно никога няма да бъде одобрени от който и да било онлайн кредитор.

Няма значение дали обещавате да го изплати навреме или не. Както се казва, дума в папка не стои. В случая, наличието на работа е абсолютно задължително! Причината е, че фирмите обикновено изискват да имате сметка, на която получавате работната си заплата, от която да могат да си изтеглят необходимата погасителна вноска. И докато в някои фирми размерът на работната ви заплата няма значение, то за други фирми това може да е достатъчна причина за отказ.

Така че преди да се решите да теглите кредит и преди да сте направили решаващата крачка към подписването на споразумение, помислете добре и претеглете всички предимства и недостатъци. Изберете най-доброто от всички възможни решения на българския пазар, а те не са малко – повярвайте!

Разгледайте кредитите на Фератум тук!

Информация за избора на PVC дограма Модерни рокли за слаби жени – как да изглеждаме стилно и съвременно
Comments are closed.